Neuromed project
Image default
Education

De beste wekker om uw ochtendroutine te verbeteren

De beste wekker om uw ochtendroutine te verbeteren

Een wekker kan een doorslaggevende factor zijn voor uw dagelijkse routine en slaapritme. 

We hebben de beste wekkers onderzocht en getest op ontwerp, installatiegemak, geluids- en lichtkwaliteit, functies en algemene waarde. Onze beste keus is de Philips SmartSleep Wake-up Light vanwege de vele functies die u helpen ontspannen en vredig wakker te worden.

Best wekker: Philips SmartSleep Wake-up Light

De Philips HF3520/60 SmartSleep is de beste wekker die je in 2022 kunt kopen. Deze wekker is eigenlijk een wake up light en biedt een ontspannen manier om ‘s nachts tot rust te komen en zachtjes wakker te worden. Dankzij de verlichtingsfuncties voor zonsopgang en zonsondergang, de aanpassingsmogelijkheden en het minimalistische ontwerp onderscheidt deze wekker zich van de concurrentie. 

‘s Nachts projecteert deze wekker een licht dat de zonsondergang nabootst, en ‘s ochtends bootst hij de zonsopgang na. U kunt de helderheid aanpassen met 20 verschillende instellingen en koppelen aan vijf op de natuur geïnspireerde geluiden (vogels, Boeddha, yoga, oceaangolven en Nepalese kommen). U kunt ook kiezen voor een radiozender en het maximale volume instellen. In plaats van op het hoogste volume af te gaan, wordt het alarm na anderhalve minuut geleidelijk luider, zodat u rustig de tijd kunt nemen om wakker te worden. U kunt twee alarmen tegelijk instellen en een snooze-knop van negen minuten indrukken voor extra rusttijd. Als u graag leest voor u naar bed gaat, kan deze wekker als leeslamp fungeren. 

De moderne ronde vorm van deze wekker staat goed op elk nachtkastje, terwijl de antislip rubberen voetjes helpen hem vast te zetten. Ondanks het veelzijdige ontwerp van de wekker, is er geen ruime keuze aan kleuren. Hij is ook duurder dan andere opties. Onze tester beoordeelde deze wekker echter met een perfecte 5/5 in alle geëvalueerde categorieën en prees de rustige ontwaakervaring. 

Waarop moet je letten bij een wekker?

Geluid

De sleutel tot het succes van een wekker is zijn vermogen om u op te laten staan en uit bed te laten komen. De soorten geluiden die een wekker produceert kunnen sterk variëren, en sommige kunnen voor u minder of juist minder effectief zijn. Standaard zoemers zijn gebruikelijk, maar misschien hebt u ook liever natuurgeluiden of de mogelijkheid om de radio te gebruiken om u ‘s ochtends wakker te maken. Houd uw voorkeuren in gedachten terwijl u zoekt.

Reservebatterij

Niets is erger dan wakker worden met een knipperende wekker die opnieuw moet worden ingesteld, en dan te beseffen dat u zich verslapen hebt. Als u in een gebied woont waar de stroom vaak uitvalt, zorg er dan voor dat elke wekker die u koopt is uitgerust met een batterijreserve. De batterij zorgt ervoor dat de klok blijft werken, zelfs als de stroom uitvalt – wat betekent dat uw wekker nog steeds op de ingestelde tijd afgaat, waardoor u stress en frustratie bespaart.

Opladen via USB

Op wekkers wordt steeds vaker een USB-aansluiting geplaatst. Dit kan een must-have item zijn als u uw telefoon graag bij de hand houdt naast uw bed, maar een handige stroombron nodig hebt om hem op te laden. Als u niet kiest voor een wekker met een USB-poort, moet u er rekening mee houden dat uw wekker waarschijnlijk het stopcontact naast uw bed in beslag zal nemen – waardoor u uw telefoon misschien ergens verder weg moet inpluggen.

 

https://slaapwetenschap.nl/wakker-worden-met-hoofdpijn/