Neuromed project
Image default
Marketing

Wat doe je met je marketingbudget in deze tijd?

Het is momenteel lastig om weer op te starten. Er zijn namelijk wel versoepelingen, alleen kan er nog niet altijd de volledige bezetting benut worden door de maatregelen die er nog steeds zijn! Wat doe je dan met je marketingbudget? Wat wij zouden doen lees je terug in dit artikel. 

Budget verdelen onder langere en kortere termijn resultaten

Als je kijkt naar online marketing, dan kan je dat op meerdere manieren inzetten. Je kan bijvoorbeeld zo snel mogelijk zoveel mogelijk resultaat willen behalen met bijvoorbeeld Google Ads of je kan inzetten op manieren die pas later effect hebben; denk hierbij bijvoorbeeld aan SEO/Linkbuilding. Er zijn natuurlijk nog meer voorbeelden te noemen naast zoekmachine marketing en het is aan te raden hierin een goede verdeling te vinden.

Als je op dit moment niet de capaciteit hebt om meer klanten te ontvangen door de maatregelen die er zijn, schroef dan je budget voor de kortere termijn terug en verschuif dit naar de langere termijn. Zo kan je zorgen dat als de maatregelen nog verder versoepelen jij er online beter voor staat. Er zijn altijd welke zaken die je kan verbeter voor het online profileren van jouw bedrijf. Bezuinigen is begrijpelijk, alleen als de bedrijven om jou heen ook actief blijven loop je wel een achterstand op. Deze achterstand is voor een MKB bedrijf lastig in te halen!

Vraag je meer voor jouw product of dienst?

Via je online marketing te kennen geven dat je meer bent gaan rekenen als gevolg van covid-19. Er zijn veel bedrijven die meer vragen voor hun product of dienst met daarin aangegeven dat dit het gevolg van covid-19 is. Doe je hier nou goed aan of niet? Wij denken dat er wel begrip is voor de ondernemer, maar weten nou niet of dit zo heel goed wordt opgevangen als je online marketing inzet om dit te kennen te geven. Tuurlijk het is begrijpelijk dat je het als ondernemer zwaar hebt, alleen als je hier online marketing op inzet wordt er wellicht gedacht dat dit een commerciële zet is om meer aan je klanten te verdienen. Kijk hier dus mee uit!

https://allinone-media.nl/