Neuromed project
Image default
Household

kleine kamer koelen tips

Warmte is moeilijk voor ons. Het maakt het moeilijk om te werken, verlaagt onze productiviteit en zelfs slapen brengt geen verlichting. En als je in een kleine ruimte woont of werkt die veel sneller opwarmt en waar de luchtcirculatie beduidend slechter is dan in grote ruimtes, wordt het hete seizoen een echte uitdaging om te overleven.

Dus, wat zijn de beste manieren om de hitte te bestrijden en een kleine kamer te koelen? Laten we eens kijken naar de beproefde manieren om een ​​kamer te koelen zonder mobiele airco.

12 tips om de hitte in een kleine kamer te overwinnen

Sluit overdag de gordijnen en gebruik duisterlingen

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je de gordijnen moet sluiten als je je kamer probeert af te koelen. Als u in de zomer uw gordijnen open laat, krijgt u de zon toegang tot uw kamer. Het is dus belangrijk om de gordijnen of jaloezieën overdag gesloten te laten om de zon te blokkeren. Dit zal je helpen om je kamer af te koelen.

Als uw raam veel direct zonlicht opvangt, kunt u met donkere of verduisteringsgordijnen voorkomen dat de straling uw kamer oververhit tijdens de uren dat de zon het meest actief is. Anders kan uw kamer in een geïmproviseerde kas veranderen.

Open ‘s nachts ramen en binnendeuren

Naast het overdag sluiten van de gordijnen, kunt u deze ook ‘s nachts openen. ‘S Nachts is de zon verdwenen en kun je genieten van de koele nachtbries, maar niet als de gordijnen dicht zijn. U moet dus ‘s nachts altijd de ramen en binnendeuren in uw huis openen. Door de ramen open te zetten, kun je ook een dwarsbriesje creëren dat je kamer met koele lucht vult.

Het heeft een voordeel om de deuren die uw keuken verbinden met de rest van het huis gedurende de dag af te sluiten, aangezien de hete lucht van het koken van een maaltijd door uw huis zal worden gevoerd. U moet ook de deur of het raam openen dat de keuken met de buitenkant verbindt om de hete lucht te verwijderen. U kunt ‘s nachts de deuren en ramen openen om de koelere lucht vrij van kamer naar kamer te laten stromen.

Plaats ijs of koud water voor een ventilator

Een andere handige tip is om koud water of ijs voor de ventilator te plaatsen terwijl deze aanstaat. Hierdoor blaast de ventilator de koelte van het water of ijs rond, waardoor je kamer koeler aanvoelt. Het is het beste om de deur en ramen te sluiten wanneer u dit doet, om de lucht binnenin opgesloten te houden.

Het idee is dat ijs er koude lucht omheen genereert, en de ventilator blaast deze lucht rond. Dit is een ideaal alternatief voor een airconditioner. Ga misschien niet recht voor de beek zitten, zodat het je ogen niet irriteert.

Pas uw plafondventilator aan het seizoen aan

Ook kunt u de instellingen van uw plafondventilator aanpassen aan het seizoen. Wist je dat plafondventilatoren twee modi hebben? Afhankelijk van de manier waarop de messen draaien, kunnen ze een briesje creëren of de warme lucht naar beneden dwingen (warme lucht gaat altijd omhoog).

U kunt er dus voor zorgen dat het in de zomer een briesje creëert en in de winter warme lucht naar beneden blaast. Het moet in de zomer tegen de klok in draaien en in de winter met de klok mee. Zorg ervoor dat je de juiste instelling hebt, zodat je de slaapkamer afkoelt in plaats van opwarmt.

Voor je badkamer en vooral je keuken, waar veel warmte vrijkomt, kun je een afzuigventilator gebruiken. De ventilator trekt de stoom uit de kamer terwijl je kookt, dus het is een goede manier om een ​​kamer te koelen.

Slaap laag

Door het principe van opstijgende warme lucht is de lucht aan je voeten minder warm dan aan het plafond. Je kunt je bed uit elkaar halen en de matras op de grond leggen of een nacht zonder matras proberen, als je harde oppervlakken niet erg vindt, en kijken of het een verschil maakt.

Tijdens warmere dagen kunt u ook op de grond slapen als uw grond uit tegels bestaat. Dit is een goede manier om de hitte te verslaan. Tegels voelen meestal koel aan en zullen het slapen comfortabeler maken, nogmaals als je met harde oppervlakken kunt omgaan.

Laat de nachtlucht binnen

Er is niets natuurlijker en koeler dan nachtlucht. U kunt profiteren van de nachtlucht en de ramen of een deur openen. Als het regent, kun je de ramen voldoende openen om de koele lucht binnen te laten, maar niet om de regen binnen te laten. De lucht zal zeker kouder zijn tijdens het regenseizoen.

Open je raam zodra de buitentemperatuur daalt. Open in feite alle ramen in uw huis om het ‘s nachts af te koelen en een zuchtje wind toe te laten, en sluit ze de volgende ochtend als de lucht weer opwarmt.

Upgrade al uw gloeilampen, fluorescerende en andere gloeilampen naar LED

Alle elektronische apparatuur geeft warmte af, inclusief gloeilampen. Met deze lampen in uw kamer kan het overdag moeilijk zijn om koel te blijven. Dit draagt ​​bij aan de temperatuur van uw kamer. LED-lampen blijven daarentegen koel. Als bonus zijn ze energiezuiniger, dus u bespaart op uw energierekening.

Als u niet al uw gloeilampen kunt vervangen, kunt u uw verlichting voorlopig uit laten en het natuurlijke daglicht rondom uw huis gebruiken. Dit zal een lange weg gaan om je koel te houden. Vervolgens kunt u de lichten ‘s nachts inschakelen. Dit vermindert ook de hoeveelheid energie die u verbruikt.

Koop een koelmatras, kussens en lakens

Matrastechnologie is ontwikkeld om u de hele nacht koel te houden. Of ze nu vochtafvoerende hoezen hebben of ademende schuimkernen, er zijn veel verschillende koelmatrassen om je zweetvrij door de zomer heen te helpen.

Naast matrassen kunt u bij ons ook terecht voor verkoelende lakens en kussens voor een comfortabelere tijd. Zelfs als u niet op het bed ligt, kunt u de lakens gebruiken om af te dekken wanneer u op de bank ligt om koel te blijven. Als u geen verkoelende matrassen, kussens en lakens kunt betalen, kunt u katoenen lakens op uw bed gebruiken en ervoor zorgen dat u niets anders gebruikt. Katoen is beter ademend dan andere materialen, waardoor je nachten koeler aanvoelen.

Gebruik de Egyptische methode

Het is een methode waarbij je een vochtig laken als hoes gebruikt om koel te blijven – in feite een doe-het-zelf moeraskoeler. Als je het probeert, zet dan je ventilator op laag, want als je je spieren te veel afkoelt, voel je je misschien ongemakkelijk.

Voeg bij het maken van het natte laken niet te veel water toe aan het laken, anders wordt het doorweekt en kunt u verkouden worden terwijl u probeert koel te blijven.

Drink meer koel water

Ons lichaam is grotendeels gemaakt van water, dus gehydrateerd blijven is een zekere manier om gezond en comfortabel te blijven. Als je uitgedroogd bent of warm water drinkt, zul je meer last hebben van de hitte.

Gekoeld water (niet ijskoud) kan ook helpen om uw lichaam van binnenuit af te koelen en verlichting te bieden. Om het beter te laten werken, kun je veel water drinken voordat je naar bed gaat om je koel en gehydrateerd te houden.

Neem een ​​koele of contrasterende douche

Door regelmatig contrastdouches te nemen – afwisselend warm en koud water tijdens één douche – kan uw lichaam zich beter aanpassen aan temperatuurveranderingen. Als contrastdouches niet aantrekkelijk klinken, kan een lauwe douche om je lichaam af te koelen je nog steeds helpen de hitte te verslaan.

Als u een koude douche neemt, doe dit dan niet wanneer u rechtstreeks uit een warme omgeving of hoge temperatuur komt. Als dat zo is, kun je wat tijd doorbrengen met afkoelen voor de ventilator voordat je onder de douche stapt.

Koel uw hartslagpunten af

Als je het echt warm hebt, kun je een ijspak of een koele, natte handdoek op je hartslagpunten leggen: je polsen, enkels, de kromming van je ellebogen en de achterkant van je knieën. Zorg ervoor dat u uw huid bedekt met een handdoek om te voorkomen dat deze te koud wordt.

Door iets kouds op uw hartslagpunten aan te brengen, kunt u ervoor zorgen dat uw lichaamstemperatuur zeer snel daalt en koeler aanvoelt. Dit is een ouderwetse methode, maar het is nog steeds erg effectief.

De meeste van de bovenstaande tips zijn voor ‘s nachts, omdat je je het meest warm voelt als je slaapt. Breng er dus een paar aan voordat u naar bed gaat. We kunnen het er toch allemaal over eens zijn dat deze trucs zowel voor- als nadelen hebben. Enerzijds kost het niet veel om een ​​laken met water te besproeien en daarmee af te koelen. Aan de andere kant zullen de meeste van hen gedurende een lange periode niet werken.

Kleine kamer koelen: niet met mobiele airco?

Dus als het installeren van een mobiele airco uitgesloten is omdat het duur is, of je huurt je appartement of je zit op het hek terwijl je de nadelen in overweging neemt, zijn er dan andere effectieve manieren om een ​​kleine ruimte af te koelen? Degenen die je niet dwingen een emmer ijs bij je bureaustoel te zetten of onder een natte handdoek te slapen?

En wat als er muggen binnenkomen terwijl je ‘s nachts de ramen openzet of als je niet genoeg ramen hebt om een ​​dwarsbriesje te creëren? Je kunt tenslotte niet blijven worstelen om het hoofd koel te houden met ouderwetse methoden.

Het goede nieuws is dat airconditioning niet het enige alternatief is voor het gebruik van elektrische ventilatoren of het maken van andere trucs. Er is één oplossing die u kunt proberen en die niet tegelijkertijd uw gezondheid, energierekening of het milieu beïnvloedt.

Zelfs hiermee koelt hij uzelf of uw persoonlijke ruimte nog steeds goedkoper dan een airconditioner.

  • Effectief. Het kan de temperatuur van uw persoonlijke ruimte met 17 graden C verlagen, in tegenstelling tot een ventilator die alleen de luchtcirculatie bevordert.Hierdoor blijft de kamer, zelfs als je hem uitzet, nog een tijdje koud omdat de temperatuur is verhoogd, maar als je een ventilator gebruikt, wordt de kamer weer warm.
  • 3 in 1. Een ventilator koelt niet alleen, maar zuivert en bevochtigt ook de lucht. Het is geen volledige vervanging voor luchtreinigers en luchtbevochtigers, maar het geeft meer dan alleen koele lucht, in tegenstelling tot een mobiele airco die de lucht uitdroogt. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een loopneus of een droge huid vanwege een airconditioner.
  • Milieuvriendelijk. Het gebruikt geen Freon zoals airco’s, wat alleen relatief veilig is voor u en het milieu. In plaats daarvan gebruikt het niet-organische vezels op de filters waardoor schimmels en bacteriën zich niet kunnen verspreiden.
  • Energiezuinig. In tegenstelling tot een wisselstroom, verhoogt het uw elektriciteitsrekening niet, omdat het slechts 7,5 W verbruikt – ongeveer 100 keer minder stroom dan standaard split-systemen. Samen met een betaalbare prijs maakt het het een geweldig alternatief voor airconditioners

Van de aanschafprijs tot onderhoud, zoals het reinigen van filters, u besteedt veel geld aan wisselstroom, afgezien van elektriciteitsrekeningen. Een ventilator is betaalbaar in aanschaf, gebruik en onderhoud, en u hoeft zich geen zorgen te maken wanneer u de rekening krijgt.

Ook beschouwen veel mensen een ventilator als de beste oplossing voor het probleem van het koelen van een persoonlijke ruimte, omdat het een persoon op een natuurlijke manier koelt en uitputting en uitdroging voorkomt.

Het lost de problemen op van betaalbaarheid, fysieke en mentale gezondheid, milieuvriendelijkheid en zelfs het omgaan met je huisbaas.

Het gebruik van een verdampingskoeler is natuurlijk en effectief bij het koelen van u en uw persoonlijke ruimte, en het is ideaal voor u vanwege uw kleine kamer.