Neuromed project
Image default
Shopping

Huiden en vachten kopen uit NL of uit Zuid-America?

Je gaat mee met de trend van het moment en wilt jouw woning gaan stijlen met een koeienhuid vloerkleed of een schapenvacht voor over de bank of op de tafel? Waar koop je nou jouw huid of vacht en waarom is zit er nou zoveel verschil in? In dit artikel lees je alles over koeienhuiden en schapenvachten.

Online kopen bij een webshop of in de winkel?

Het heeft allebei zo zijn voordelen, maar online heeft voor de consument toch iets meer voordeel. Je kan namelijk als je een koeienhuid of een echte schapenvacht online koopt; gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit houdt in dat je jouw product ‘als het niet bevalt’ zonder reden mag retourneren en dit kan in een winkel niet. Dan is het natuurlijk wel zo dat je in de winkel een product al in je handen kan houden en een product kan zien, maar hoe het er in jouw woonkamer uit komt te zien ga je in de winkel niet zien!

Waar komen de huiden en vachten vandaan? 

Dit lijkt niet zo heel belangrijk, maar is het zeker wel! Haal je namelijk een koeienhuid uit Zuid-America, dan is vaak het onderste gedeelde van het leer weggesneden om hier suéde van te maken. Als dit het geval is, dan is je koeienhuid of schapenvacht dunner en kan de huid of vacht makkelijker gaan krullen en plooien.

Bij een Nederlandse looierij doen ze dit niet en daarom zijn de huiden en vachten die wordt aangeboden vanuit een Nederlandse looierij veel kwalitatiever en gaat veel langer mee!

Wat past er bij jouw woning?

Er zijn veel mogelijkheden. Je hebt bij de koeienhuiden en schapenvachten verschillende maten, kleuren en soorten te kiezen.

Soorten schapenvachten

 Bij koeienhuiden vanuit andere landen zijn de eigenschappen vaak hetzelfde, alleen de kleur is anders en de dikte van het leer. Bij een schapenvacht zijn de eigenschappen wel echt anders! Zo zijn Texelse schapenvachten echt super zacht en hebben IJslandse schapenvachten langere haren!

Wat er dan echt bij jouw woning past is natuurlijk niet zomaar te zeggen, maar wat we wel kunnen zeggen is dat er voor iedereen wel een passende huid of vacht is!

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/