Neuromed project
Image default
Tourism

Een zorgeloze vakantie mét zorg in Twente

Twente is een prachtige plek. De Twentenaar is, met recht, trots op zijn streek. Omringd door tientallen landgoederen, kastelen en prachtige natuurgebieden is het goed wonen. Al die pracht en praal, je zou het voor jezelf willen houden.

Maar nee, zo zijn de Tukkers niet. Ze zijn te nuchter om van de daken te schreeuwen dat iedereen naar deze streek in Overijssel zou moeten komen. Wat ze wel doen? Ze geven je een ongelofelijk gastvrij onthaal.

En ze gaan ver, met die gastvrijheid. Dat merk je aan alles. Ze nemen nog écht de tijd voor je. Daardoor zijn de gebakjes en streekproducten extra lekker, de koffie ietsje sterker en de gesprekken wat onderhoudender.

Iedereen moet van Twente kunnen genieten

Toen ze beseften dat niet iedereen even gemakkelijk naar Twente kon komen, schrokken sommige Twentenaren wel een beetje. Het kan toch niet zijn dat mensen met een beperking, of die om wat voor reden dan ook wat extra zorg nodig hebben, niet kunnen genieten van een heerlijke vakantie in Twente?

Nee, ook een vakantie met zorg moet mogelijk zijn in Twente. Dus ze steken de armen uit de mouwen en maakten het mogelijk. Een aantal locaties zijn speciaal aangepast om de toegankelijkheid te vergroten, bijvoorbeeld met voorzieningen voor een scootmobiel, extra toegankelijkheid voor rolstoelen, een hoog-laag bed of aangepast sanitair. Ook over invalidenparkeerplaatsen is nagedacht.

We zijn er bij www.visittwente.nl trots op dat we op onze site inmiddels een mooi aantal vakantie accommodaties kunnen noemen waar je ook met een beperking een heerlijke vakantie, of korte break, kunt vieren.  

Voor iedereen toegankelijk

Deze accommodaties zijn aangepast en hebben extra voorzieningen, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn. Niet alleen voor kleinere gezelschappen zijn er accommodaties, ook voor groepen zijn er accommodaties die geschikt zijn voor mensen met extra zorgbehoefte.

Boek een verblijf in één van deze vakantie accommodaties voor een volledig zorgeloze vakantie (met zorg) in Twente.

In Twente schrokken we dat niet iedereen van onze regio kon genieten. Maar we reageerden niet met ellenlange vergaderingen, de Twentenaar regelt het gewoon. Dát is nou die nuchterheid en gastvrijheid van de Tukker.